Weblog

 

 


 

 10-10-2017

Inmiddels zijn er al  pups verhuisd naar hun nieuwe baasjes alleen de 2 meisjes , Inez en Radna want die blijven bij ons wonen en de 2 jongens, Frits en Freddie want die gaan straks in België wonen en moeten daarom tot dat ze de leeftijd van 15 weken bereiken bij ons blijven.

Sommige wonen vlakbij en sommige wat verder weg maar ze hebben allen een lief baasje gevonden zodat wij ze met een gerust hart hebben kunnen laten gaan.

Wij wensen iedereen veel plezier en succes met hun pup van Casa Milenna

----------------------------------------------------------------------------

Henny en ik gaan regelmatig met de hondjes wandelen, zo zijn wij pas in Willemstad en de Chaamse bossen geweest.

Vooral in de Chaamse bossen is het leuk want daar heb je een honden losloop gebied, was fijn wandelen daar en veel plezier gehad met de hondjes aan het vennetje dat daar ligt.

Ik had Nûna bij en Henny Grisha en Aleera , ze moesten alle 3 nog wat wennen aan het water maar even later gingen ze er allemaal even in.

In Willemstad was het ook heerlijk wandelen en daar heb je dan aangelegde paden en geen bospad, we werden wel gewaarschuwd voor een zwanen koppel dat jongen had.

In Willemstad hebben we niet zo lang gewandeld want het werd al gauw te warm voor de hondjes maar, we hebben toch leuke foto's kunnen maken.

( zie hieronder het foto boek, veel plezier)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

11-06-2017

Vandaag hadden wij een clubmatch van onze vereniging "de Jack Russell Vrienden" in woerden.

We ( Wil, Henny, Danae en ik ) vertrokken om 8 uur s'morgens naar Woerden nadat we onze hondjes en spulletjes hadden ingeladen, eenmaal daar aangekomen was het uitladen en een plekje zoeken.

Nadat alles op z'n plek stond dronken we eerst gezamenlijk met nog wat andere Jack Russell vrienden een bakkie koffie, de keuringen begonnen wat later want we kregen te horen dat de keurmeester met pech stond onderweg, toen de keurmeester was gearriveerd moest eerst Henny met Grisha in de ring samen met 3 andere Jack Russells in de baby klasse en Grisha was tweede geplaatst en kreeg de kwalificatie 2 Veel Belovend.

Toen alle reuen waren gekeurd waren de teefjes aan de beurt en ik moest als eerste beginnen met Nûna in de jeugd klasse, ook Nûna werd tweede gelaatst en kreeg de kwalificatie 2 Uitmuntend daarna heb ik Wijffie voorgebracht in de open klasse en Henny Saulei, Wijffie kreeg de kwalificatie Zeer Goed en Saulei 2 Uitmuntend.

Het was een gezellige en zeer geslaagde dag!

( foto's volgen nog )

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-03-2017

Na weken van gezellige drukte, met het nestje van Wijffie, is het maar stil in huis omdat alle pups nu verhuisd zijn naar hun nieuwe baasjes.

Het is weer even wennen om geen pups te horen als wij uit bed komen en dat het stil is want, het was ons eerste werk dat de pups verzorgd werden en nadat ook de andere honden verzorgd waren hielden we ons bezig met het socialiseren van de kleine rakkers.

Nu valt dat weg en dat is weer even wennen, maar we weten dat de pups allemaal geweldige baasjes hebben en dat geeft een goed gevoel.

Dus via deze weg willen wij ook Fam. van Koppen met Marley, Fam. Ilmer met Bobbie en Rob en Iris met Zappa heel veel succes wensen.

 

14-03-2017

Vandaag zijn de eerste 3 pups verhuisd naar hun nieuwe baasjes, altijd weer spannend zowel voor de nieuwe baasjes als voor ons.

We zullen ze echt gaan missen die kleine dondersteentjes, wij wensen Anita en Michel, Henny en Corné en de fam. Meeuwis heel veel succes met Denzel, Grisha en Flora.

 

Maart 2017

De pupjes van Wijffie zijn nu 7 weken oud en leren nog steeds van hun geweldige moeder, nog een weekje en dan gaan de eerste alweer verhuizen naar hun nieuwe thuis.

Wijffie is een geweldig moedertje die haar kroost goed opvoed zoals het hoort, de kleintjes weten precies wat wel en niet mag van mama Wijffie.

Wat zal het stil zijn in huize Casa Milenna als alle kleintjes verhuisd zijn naar hun nieuwe baasjes maar 1 zoon van Wijffie zullen we regelmatig zien want Casa Milenna Masculino Devante  roepnaam Grisha blijft vlakbij ons wonen .

Hieronder nog wat foto's van de nakomelingen van Wijffie en Spider.

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 July 2016.

 De pupjes van Unice zijn nu bijna 7 weken en over anderhalve week gaan we alweer afscheid nemen van de eerste.

Het was voor ons wel even wennen zo een nestje van 7 pupjes want, Saulei had maar 1 pupje ( dat was tevens ook ons eerste nestje ) en nu met ons tweede nestje ineens 7 pups!

Maar, Unice heeft het geweldig gedaan ze is een super lief moedertje dat neemt niet weg dat je het als fokker makkelijk hebt.

De eerste 2 weken zijn vrij rustig, maar dan gaan de oogjes open en willen die kleine rakkers de wereld gaan verkennen buiten de werpkist.

En dan begint het.... de werpkist word uitgebreid met een puppyren zodat je het een en ander kunt weg leggen zodat de pupjes leren wennen aan speelgoed, geluidjes, enz.

We beginnen ook al met zindelijkheids training en als ze weer wat ouder zijn beginnen we met vast voedsel, mogen ze naar buiten en hebben dan inmiddels ook kennis gemaakt met onze andere Jack's, toekomstige baasjes komen ook regelmatig op bezoek om hun pupje te zien opgroeien, al met al best een drukke tijd, maar wel een leuke tijd want, het is elke dag weer genieten van die kleine rakkers.

Over anderhalve week gaan de eerste naar hun nieuwe baasjes en het zal wennen zijn voor ons om ze te laten gaan maar, ze hebben allemaal hele leuke en lieve baasjes en dat geeft ons weer een gerust gevoel.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inmiddels is Indy verhuist naar zijn nieuwe baasjes  en ze zijn zo blij met Indy want, hij doet het zo goed.

Hij voelde zich meteen thuis en heeft zelfs in de nacht niet gehuild omdat hij alleen was, zijn nieuwe baasjes, maar ook wij zijn trots op Indy.

 

---------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------

Indy heeft een nieuw vriendje ontmoet want, mijn vriendin kwam vandaag op de koffie en nam haar pupje mee en zoals te zien op de foto is het een Dwergkeesje.

Eerst hebben wij Wijffie kennis laten maken met Puck om te zien hoe Wijffie en ook Puck reageerden, nou dit ging perfect!

Wijffie is natuurlijk ook nog een pup maar wel veel groter als Puck en toch ging ze er voorzichtig mee om en daarna lieten wij Indy en Puck kennis maken.

Het waren meteen 2 maatjes en hebben zelfs samen hun vlees gegeten van 1 bord, hoe leuk is dat, en natuurlijk goed voor hun socialisatie training.

Na een tijdje hebben wij ze mee genomen op de weide om ze daar samen te laten spelen, nou dat was een genot om naar te kijken!

Toen mijn vriendin naar huis ging is Indy heel voldaan gaan slapen en heeft er weer een nieuw vriendje bij.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------

Inmiddels is Santos alweer 5 weken oud en hij heeft een erg leuk en vrij karakter, maar wel een klein beetje met een eigen willetje net als zijn moeder Saulei.

Indy speelt erg graag met zijn moeder maar, kan ook prima zich zelf vermaken met een speeltje en zijn plasjes en poepjes doet hij ook al netjes op de krant.

Hij heeft ook al kennis gemaakt met de andere hondjes, ook al buiten gespeeld en hij vind alles leuk, hij gedraagt zich sociaal in onze roedel.

Santos is ook erg nieuwsgierig en dat is alleen maar goed voor de verdere ontwikkeling van zijn karakter, wij besteden daar veel aandacht aan zodat Santos een goede basis aan opvoeding heeft gehad voordat hij naar zijn nieuwe baasjes gaat.

Santos heeft inmiddels al kennis gemaakt met zijn nieuwe baasjes en heeft ook een nieuwe naam gekregen en deze is, INDY.

Nog 1 weekje en dan ga ik met Indy naar onze dierenarts voor een algehele check-up en zal hij zijn enting krijgen en daarna kunnen wij nog 2 weken genieten van Indy want, dan komen zijn nieuwe baasjes hem halen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Mag ik U voorstellen..............

CASA MILENNA PERROS SANTOS AMATO

Vader : Turbo Tygo van het Sint Anna Erf

Moeder: Suka Saulei van het Sint Anna Erf

 

12 Juni was het zover Saulei begon te rommelen in haar werpkist en wilde de hele tijd bij mij zijn, waar ik ging was Saulei ook, en ik wist dat het nu niet zo lang meer zou duren.

Later in de avond wilde ze lekker in de werpkist blijven en ik bleef natuurlijk bij Saulei om haar te helpen als het nodig mocht zijn en haar te steunen want, het is haar eerste nestje.

En ja hoor 13 Juni om 01.15 uur was het pupje geboren, een knappe jongen van 220 gram.

Saulei is een super goede moeder, en dat voor de eerste keer, en zorgt erg goed voor de kleine man hij komt niets te kort.

Inmiddels zijn we al een 1,5 week verder, heeft hij zijn oogjes al open en weegt hij alweer 345 gram.